Πηγαίνετε στο Δημοσιότητα
Μετανάστευση "

Άδεια διαμονής σε Κύπρος και οι λόγοι για τη χορήγηση αδειών διαμονής

1. Επιχειρηματική μετανάστευση σε Κύπρος

Άδεια Μετανάστευσης, με άλλα λόγια μπορεί να αποκτηθεί η άδεια διαμονής (άδεια) σε Κύπρος μόνο μετά την επιβεβαίωση της αρχής ελέγχου της μετανάστευσης, ο αιτών για άδεια είναι κατάλληλο για κάθε κατηγορία από τις έξι εγκατασταθεί, από το Α έως ΣΤ άδεια συνεπάγεται μόνιμη κατοικία στη χώρα αυτή , δηλαδή πρόσωπο που έχει λάβει άδεια διαμονής, είναι μια Κύπρος κάτοικος. Άδεια δεν είναι περιορισμένη χρονική ισχύ, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι, αν ο κάτοχος απουσίαζε από τη χώρα για πάνω από 2 χρόνια, η άδεια παραμονής μπορεί να ανακληθεί. Άδεια ισχύει και για τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας (σύζυγος / η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα). να καταστεί δυνατή η ενημέρωση δεν είναι απαραίτητη εάν ένα νέο διαβατήριο είναι το σήμα της υπάρχουσας άδειας.

Πρόσφατα, το Τμήμα Μητρώου και υπαλλήλους των υπηρεσιών μετανάστευσης απορρίψει την αίτηση για άδεια παραμονής στις εξής κατηγορίες:

  • "A" - επιχειρηματίες με / x περιοχής ή συνδέονται με αυτό?
  • "B" - επιχειρηματίες στην ανάπτυξη των μεταλλείων?
  • "C" - επαγγελματιών και των εργαζομένων τους τομείς του εμπορίου.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εξαιρέσεις είναι οι αιτούντες που έχουν προσωρινή άδεια παραμονής.

Η δυνατότητα απόκτησης του καθεστώτος του επισκέπτη είναι μόνο οι πλούσιοι άνθρωποι, γιατί το σχέδιό του είναι απαραίτητη για την απόδειξη ότι διαθέτουν επαρκή οικονομικά μέσα για να ζήσουν στο νησί.: Το ποσοστό όχι μικρότερο από 20 χιλιάδες Ευρώ ανά άτομο. Αυτός ο τύπος της άδειας διαμονής αποκλείει το δικαίωμα να εργάζονται σε αυτή τη χώρα. Κατά κανόνα, η περίοδος της έκδοσης της άδειας παραμονής είναι περίπου 3 μήνες από την ημερομηνία υποβολής των εγγράφων στο γραφείο μετανάστευσης, ενώ περιμένουν για μια άδεια για ένα αιτούντα άδειας διαμονής έχει το νομικό δικαίωμα να παραμείνουν στο νησί.

Έχοντας ιδιοκτησία στην Κύπρο, μπορείτε να πάρετε άδεια μόνιμης διαμονής. Ωστόσο, η προϋπόθεση αυτή μπορεί να μετριαστεί εάν ο αιτών μπορεί να αποδείξει τη σταθερότητα της οικονομικής κατάστασής του και τα κεφάλαια πρέπει να υπερβαίνουν επανειλημμένα το καθορισμένο ελάχιστο όριο. Η έγκριση της αίτησης αυτής της κατηγορίας δικαιούχων άδειας διαμονής αποκλείει τη δυνατότητα απασχόλησης καθ 'όλη τη διάρκεια παραμονής στην Κύπρο, ανεξάρτητα από το αν ο κάτοικος λαμβάνει αμοιβή για την εργασία του ή όχι. Στην περίπτωση αυτή, η οικογένεια που ζει στην Κύπρο πρέπει να παρέχεται από αποταμιεύσεις ή άλλα έσοδα. Πιο πρόσφατα, η Κύπρος πέρασε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο η άδεια διαμονής της κατηγορίας «F» μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τα πρόσωπα που λαμβάνουν ένα σταθερό εισόδημα από το εξωτερικό ή από τις καταθέσεις στις τράπεζες του νησιού. Το καθορισμένο ελάχιστο για τα ποσά σε αυτή την περίπτωση δεν είναι, επειδή κάθε περίπτωση εξετάζεται μεμονωμένα, και ο αιτών μπορεί να μην έχει σπίτι στο ακίνητο.

2. Εργασίες σε Κύπρος στη Λευκωσία

Κάνοντας μια θεώρηση εργασίας στο Κύπρος - μια περίπλοκη διαδικασία. Αυτό το είδος της θεώρησης για εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους στο νησί και ταυτόχρονα έχουν επαρκή χρηματοδοτική ικανότητα για να το ανοίξετε. Για να γίνετε ο ιδιοκτήτης ενός θεώρηση εργασίας, ο αιτών πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εκμετάλλευσης με έδρα στην Κύπρος, με πραγματικό κεφάλαιο θα πρέπει να είναι πιο 170 χιλιάδες. Ευρώ. Εργασία θεώρηση συνεπάγεται όχι μόνο το άνοιγμα της εταιρείας, αλλά και το έργο σχετικά με τη σύμβαση.

Το καθεστώς Emploment είναι προσωρινή άδεια παραμονής. Για όσους σκοπεύουν να εργαστούν στην Κύπρο, η άδεια διαμονής πρέπει να φέρει την ένδειξη Emploment. Η άδεια αυτή χορηγείται σε διευθυντικά στελέχη ή σε υπαλλήλους που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, καθώς και σε ιδιώτες επιχειρηματίες που απασχολούνται σε ορισμένους οικονομικούς τομείς της Κύπρου. Οι αλλοδαποί που λαμβάνουν προσωρινές άδειες διαμονής και άδειες εργασίας χωρίζονται σε κατηγορίες ΑΕ, κάθε μία από τις οποίες υπόκειται σε μεμονωμένες ειδικές απαιτήσεις. Και το πιο σημαντικό: ο Χάρτης των Πολιτικών Δικαιωμάτων παραπέμπει άτομα των παραπάνω κατηγοριών σε πολίτες που "προσφέρονται μόνιμη απασχόληση στην Κύπρο, υπό τον όρο ότι αυτό δεν δημιουργεί σοβαρό ανταγωνισμό στην τοπική αγορά εργασίας".

3. Παιδείας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρος

Οι αλλοδαποί φοιτητές δεν έχουν το δικαίωμα να εργαστούν στην Κύπρο και πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τον ελάχιστο κατάλογο μαθημάτων που έχει θεσπίσει ο μεταναστευτικός νόμος. Η τιμή της κατάρτισης για αλλοδαπούς στο νησί είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι για τους ντόπιους πολίτες. Οι αλλοδαποί φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Κύπρο πρέπει να λάβουν άδεια διαμονής στο τμήμα εγγραφής και μετανάστευσης. Η άδεια αυτή χορηγείται μόνο για εκπαίδευση σε ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού. Κατά την αλλαγή ιδρύματος, οι αλλοδαποί πρέπει να λάβουν νέα άδεια. Για τους σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν και να εργαστούν ταυτόχρονα, υπάρχουν εξατομικευμένες εξαιρέσεις. Πιο πρόσφατα, ψηφίστηκε ένας νόμος, με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξένους φοιτητές, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκπαιδευτεί σε πανεπιστήμια ή κολέγια αναγνωρίζονται από την κυβέρνηση της Κύπρος, την πλήρη απασχόληση εκπαίδευσης, με την πλήρη περίοδο κατάρτισης πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι εργασίες στην Κύπρο για ρώσους και άλλους διεθνείς φοιτητές θα πρέπει να λαμβάνουν το πολύ 20 ώρες την εβδομάδα και μόνο σε αυτούς τους τομείς της απασχόλησης. βοηθός πλυντήριο αυτοκινήτων ή βενζινάδικο, τον οδηγό της παράδοσης των fast food, στο s / s ή ψάρι αγρόκτημα, μια νοσοκόμα για να παρέχει φροντίδα για τους ηλικιωμένους, ένα καθαρότερο, βοηθός σε μια καφετέρια ή εστιατόριο, οι ακόλουθες θέσεις στην Κύπρος για τους ξένους φοιτητές στην απασχόληση επιτρέπεται. Αν χρειάζεστε μια μόνιμη θέση εργασίας σε Κύπρος, εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία περίληψη μπορεί να βρεθεί σε εξειδικευμένα sites, αλλά αξίζει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Τα βασικά έγγραφα που αλλοδαπός φοιτητής πρέπει να παρέχουν είναι έγκυρη άδεια διαμονής, προπονήσεις πρόγραμμα (ώρες δεν μπορεί να συμπίπτει με τον χρόνο κατάρτισης), καθώς και η σύμβαση που υπογράφεται και από τα δύο μέρη να εργαστούν. Ο μαθητής του μπορεί να απευθυνθεί στο κέντρο της απασχόλησης των Κύπρος για περαιτέρω έγκριση. Μετά από ενδελεχή έλεγχο των συνθηκών εργασίας που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της σύμβασης, καθώς και σε συμμόρφωση με αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν εγκριθεί από τη σύμβαση.

Σημείωση: η ρωσική γλώσσα στην Κύπρος είναι πολύ δημοφιλής σήμερα, δημοσιεύεται από μια ποικιλία από περιοδικά και εφημερίδες, υπάρχει ακόμη ένα ρωσικές περιοχές και η Διασπορά. Ως εκ τούτου, για να βρουν μια μεταφράστρια ρωσικών εδώ είναι πολύ απλή.

4. Ακίνητα σε Κύπρος

Ίδια ιδιοκτησία τους στην Κύπρος δεν δίνει δικαιώματα σε σχέση με την κατοικία και την εργασιακή δραστηριότητα στο νησί. Θητεία Γεγονός απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την είσοδο στη χώρα για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει 6 μήνες το χρόνο. Ιδιοκτήτη Κύπρος έχει το δικαίωμα να παραμείνει στο νησί ως επισκέπτης ή μόνιμος κάτοικος, καθώς και το πρόσωπο που συμπληρώνει την ιθαγένεια ή μετανάστης κατηγορία «F».

Κατά την εξέταση των αιτήσεων από την κατηγορία «F» των ξένων υπηκόων προτεραιότητα είναι εκείνοι που αγόρασε ένα ακίνητο αξίζει περισσότερο από χίλιες 300. Ευρώ σε ακίνητα άμεσα να ζουν στην Κύπρος. Μια σημαντική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σταθερού εισοδήματος από ξένες πηγές, επαρκείς για τη συντήρηση όλων των μελών της οικογένειας.

Μόνιμη κατοικία στην Κύπρος:

Η άδεια για μόνιμη κατοικία στην Κύπρος μπορεί να ληφθεί μετά από 5 χρόνια στη χώρα, είναι ισοδύναμη με την μετεγκατασταθεί στην ΕΕ. Αυτό το είδος των μόνιμων και πρέπει να ανανεώνεται ανά πενταετία, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή παρατείνεται αυτόματα.

Η μακροχρόνια άδεια παραμονής στην ΕΕ ή πράσινη κάρτα της ΕΕ είναι στη διάθεση των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Κύπρος για τουλάχιστον 5 χρόνια και έχει έγκυρη άδεια διαμονής, είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί για την πράσινη κάρτα της ΕΕ. Μην ξεχνάτε ότι ο όρος της απουσίας του αιτούντος στο νησί είναι αυστηρά ρυθμιζόμενη, συνολικά την περίοδο αυτή, δεν πρέπει να υπερβαίνει 10 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές αντιμετωπίζουν εκπαιδευόμενος, εγχώριες και τους εποχικούς εργαζόμενους, τους πρόσφυγες, διπλωμάτες και το προσωπικό της πρεσβείας δεν μπορεί να προβεί σε τέτοια δήλωση.

Κατόχους πράσινης κάρτας της ΕΕ και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες της ΕΕ:

  • απασχόλησης (εκτός των κρατικών φορέων) και διοικείται από ιδιωτικές επιχειρήσεις?
  • για τα φορολογικά οφέλη (αν υπάρχει τοπική νομοθεσία)?
  • στην εκπαίδευση (επίσης μπορεί να λάβουν υποτροφία)?
  • σε κοινωνική ασφάλιση, καθώς και μια σειρά από άλλα δικαιώματα.

Ιθαγένεια Κύπρος:

Η εθνικότητα από τη γέννηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν ένας ή και οι δύο γονείς είναι Κύπριοι πολίτες. Το παιδί αποκτά υπηκοότητα ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησης. Επίσης, η ιθαγένεια μπορεί να αποκτηθεί κατά τη στιγμή του γάμου με έναν πολίτη ή έναν πολίτη της Κύπρου, ενώ η από κοινού ζωή στο γάμο πρέπει να είναι μεγαλύτερη των τριών ετών. Κύπρος ιθαγένεια μπορούν να ληφθούν στην περίπτωση, αν ζούσε στο νησί πάνω από 7 χρόνια (το χρονικό διάστημα απουσίας από το συνολικό αριθμό των ετών αφαιρούνται, και αν η απουσία του εφάπαξ διήρκεσε περισσότερο από 3 μήνες, ο μετρητής χρόνου μηδενίζεται). Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να περιμένετε για την εξέταση της ερώτησής σας, ο χρόνος της εξέτασης μπορεί να πάρει κατά μέσο όρο 5 χρόνια. Αλλά ακόμη και σε αυτή την κατάσταση, η ιθαγένεια δεν είναι εγγυημένη. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι που ζούσαν στην Κύπρο για περισσότερα από 14 χρόνια, αφού υπέβαλαν δύο φορές αίτηση για ιθαγένεια, απορρίφθηκαν και στις δύο περιπτώσεις.

Πηγή:

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!