Πηγαίνετε στο Δημοσιότητα
Μετανάστευση "

Η μεταναστευτική πολιτική σε Κύπρος

Η είσοδος και παραμονή των αλλοδαπών στην Κύπρος διέπεται από τον περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (SAR 105). Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς επίσημη άδεια παραμονής ή υπηκοότητα.

Η άδεια για μια σύντομη διαμονή στη χώρα

Αυτή η άδεια (βίζα - θεώρηση για Κύπρος) έχει εκδοθεί για τους τουρίστες, πρόσωπα που καλούνται κυπριακή πλευρά, ή οι συγγενείς εκείνων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρος. Η μέγιστη διάρκεια της άδειας 3 μήνα. Ωστόσο, με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους και διαμονής μπορεί να παραταθεί. Για την αναψυχή και τις περισσότερες εκδρομές τέτοια άδεια είναι αρκετό.

Η είσοδος στο Κύπρος επιτρέπεται μόνο μέσα από τα διεθνή αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου, καθώς και ένα θαλάσσιο λιμάνι της Λεμεσού. Η είσοδος στη χώρα με τη Βόρεια Κύπρος είναι παράνομη. Ωστόσο 2004 περιορισμός χρόνο για την ελεύθερη κυκλοφορία στο τουρκικό τμήμα του νησιού μειώθηκε. Σήμερα σε Κύπρος είναι αρκετά σημεία ελέγχου για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βόρεια Κύπρος.

Προσωρινή άδεια παραμονής

Μια προσωρινή άδεια παραμονής και εργασίας στην Κύπρος εφαρμόζει σε ξένους σκηνοθέτες και διευθυντές των εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων, η οποία καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σε ευρώ 171000 επιβεβαίωσε μία από τις τράπεζες σε Κύπρος. Στην περίπτωση αυτή, ο κατώτατος μισθός καθορίζεται από το άθροισμα του Συμβουλίου 3420 ευρώ διαχειριστές 1710 ευρώ, το οποίο αναγκαστικά θα αντικατοπτρίζεται στη σύμβαση.

Το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται είναι ειδικοί και οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται από τις τοπικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η άδεια θα πρέπει να χορηγείται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι θέσεις υπάρχουν υποψήφιοι από τον τοπικό πληθυσμό.

Η άδεια για να ζήσουν και να εργαστούν δίνεται σε μαθητές και φοιτητές που φοιτούν στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια σχολεία και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Broken, και δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, οι αλλοδαποί μπορούν να αποκτήσουν άδεια διαμονής των επισκεπτών, με μόνιμο τόπο κατοικίας και πηγή εισοδήματος εκτός της Κύπρος.

Μη κάτοικοι της Κύπρος, η αγορά ακινήτων στην Κύπρος, η άδεια διαμονής δεν παρέχεται. Ωστόσο, αν το ακίνητο είναι δυνατόν να αποκτήσει το καθεστώς του επισκέπτη, με την παρουσία των υποψήφιων επαρκή κεφάλαια στην κυπριακή τράπεζα, την ασφάλιση υγείας και των τραπεζικών καταθέσεων στο ποσό των 500 ευρώ στην περίπτωση της απέλασης.

Άτομα που έχουν λάβει άδεια διαμονής στην Κύπρος πρέπει να θυμόμαστε ότι η απουσία του νησιού άδειας πιο 3h μήνες παραμονής είναι άκυρη. Κατάσταση Επισκέπτης απαιτεί ετήσια επιβεβαίωση.

Καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων

Οι κάτοχοι των εν λόγω κατάσταση μπορεί να είναι άτομα που διαμένουν νόμιμα στο νησί πιο 5 χρόνια. Ευρωπαϊκή άδεια διαμονής, η οποία είναι παρόμοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται «πράσινη κάρτα», όχι μόνο δίνει το δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μείνετε σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, αλλά και να λειτουργήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, αυτή η κατοικία κάθε 5 χρόνια απαιτεί ανανέωση.

Μόνιμη κατοικία στην Κύπρος

Η παρουσία μιας μόνιμης άδειας παραμονής δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να εισέρχονται ελεύθερα και να φύγουν από τη χώρα, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν μπορείτε να χάσετε σε Κύπρος συνεχώς για περισσότερο από 2h χρόνια. Μετά την ένταξη της Κύπρος »στη συμφωνία του Σένγκεν, η οποία αναμένεται να 2014, ενός πολίτη με μόνιμη άδεια παραμονής, θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις χώρες της ΕΕ, τα μέλη του χώρου Σένγκεν.

Ο νόμος προβλέπει διάφορους λόγους για την απόκτηση του καθεστώτος. Μεταξύ αυτών οι επενδυτές σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένους τομείς της οικονομίας της Κύπρος.

Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν συνταξιοδοτηθεί, και οι αιτούντες με ανεξάρτητους πόρους. Ετήσια απαιτείται από τον αιτούντα για μόνιμη κατοικία στη χώρα εγγυημένο εισόδημα πρέπει να είναι τουλάχιστον 24000 12000 ευρώ συν ευρώ για κάθε εξαρτημένο μέλος της οικογένειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σε χώρες της μετανάστευσης κρίση μπορεί να βρει τα κεφάλαια αυτά επαρκούν για συγκεκριμένο αιτούντα και να αρνηθεί να χορηγήσει άδεια για μόνιμη κατοικία στην Κύπρος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απουσία ποινικού μητρώου του αιτούντος.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στην Κύπρος για τους συνταξιούχους θα είναι η παρουσία στην ιδιοκτησία της ακίνητο στην Κύπρος, το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης είναι ένα σοβαρό αυτοβιογραφία και σε άλλους σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Οι κάτοχοι των εν λόγω κατοικία δεν επιτρέπεται να απασχολούνται ή προσλαμβάνονται σε οποιαδήποτε επιχείρηση, εμπορικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, αλλά επιτρέπεται να είναι ο ιδιοκτήτης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ιθαγένεια Κύπρος

Δυνατότητα να αποκτήσουν την ιθαγένεια Κύπρος μετά 7 χρόνια νόμιμης διαμονής στο νησί. Απαραίτητα έγγραφα σερβίρεται το νομό στον οποίο ο αιτών ζει. Η αίτηση θεωρείται, κατά κανόνα, τουλάχιστον 3h χρόνια, διάστημα κατά το οποίο ο αιτών θα πρέπει να προσφέρει μια σειρά από συνεντεύξεις.

Για τα άτομα που είναι παντρεμένοι με Κύπριους μείνουν στην Κύπρος για 3h ετών θεωρείται επαρκές για την κατάθεση της αίτησης για την ιδιότητα του πολίτη της Δημοκρατίας της Κύπρος.

Τον Ιούλιο 2007 το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια για την ιδιότητα του πολίτη, χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν στη χώρα της προαναφερθείσας αριθμό των ετών. Για παράδειγμα, οι άμεσες επενδύσεις στην οικονομία της χώρας, τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ, 5 κατάθεση έτος σε μία από τις κυπριακές τράπεζες σε ποσό όχι μικρότερο από 17 εκατομμύρια ευρώ ή επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ. Οι υποψήφιοι που υποβάλλουν αίτηση για Κύπρος ιθαγένεια με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, πρέπει να είναι πάνω από 30 χρόνια, έχουν ακίνητο στην Κύπρος και δεν έχουν ποινικό μητρώο.

Πηγή:

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!